Interiors, خانه, طراحی داخلی و معماری مسکونی, کاربرد مصالح, مقالات آموزشی

راهنمای انتخاب لوستر اتاق خواب

انتخاب لوستر اتاق خواب.jpg
لوستر اتاق خواب

راهنمای انتخاب لوستر اتاق خواب

اگر قصد دارید یک فضای شیک و رمانتیک برای خود در اتاق خواب درست کنید حتماً به دکوراسیون داخلی آن بیشتر توجه کنید. استفاده از یک روش نورپردازی مناسب باعث می‌شود زیبایی طراحی بیش تر از آن چه که هست به چشم آید. این امر در طراحی اتاق خواب‌ها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نورپردازی درست صحیح اتاق خواب در ایجاد آرامش لازم برای استراحت مسئله ای مهم است. استفاده از لوستر و آباژور و سایر وسایل روشنایی در این امر کمک بزرگی هستند. لوستر های مجلل در دوره ویکتوریایی برای به نمایش گذاشتن تجمل در اتاق خواب‌هایی به سبک باروک و کلاسیک به کار برده می‌شدند؛ اما امروزه بیشتر افراد در اتاق خواب های خود از آباژور ها، چراغ های دیواری، چراغ های ایستاده و لوستر های سقفی در کنار یکدیگر در دکوراسیون اتاق‌ها استفاده می‌کنند. تنوع در لوستر اتاق انتخاب را کمی‌ دشوار می‌کند. شاید یک راهنمای کلی در این مسئله به شما کمک باشد. با آدرس مگ همراه شوید.

لوستر اتاق‌خواب و آنچه باید از آن بدانید

برای خرید لوستر اتاق‌خواب ابتدا باید نکات خاصی را مد نظر قرار دهید.

اندازه لوستر اتاق‌خواب

برای انتخاب لوستر اولین نکته‌ای که باید به آن دقت کنید اندازه لوستر و تناسب آن با اندازه اتاق مورد نظر است. برای فضاهای کوچک باید لوستر شاخه ها و چراغ های کمتری داشته باشد، در غیر این صورت روشنایی نامتعارفی خواهید داشت و برعکس.

ارتفاع سقف را هم در نظر بگیرید. تا لوستری با میزان آویز مناسب اتاق تهیه کنید. اگر ارتفاع سقف بلند است می‌توانید لوستر هایی با آویز بلند بخرید.

اینکه لوستر را کجای اتاق آویزان می‌کنید چندان مهم نیست. به طور متعارف لوسترها در مرکز نصب می‌شوند ولی می‌توانید نامتعارف باشید و با توجه به سبک و اندازه اتاق خوابتان آن را در هر نقطه ای نصب کنید.

راهنمای انتخاب لوستر اتاق خواب

جنس لوستر اتاق

لوسترها در جنس های مختلف مانند کریستال و شیشه و فلز و چوب و برنز و بسیاری جنس های دیگر تولید می‌شود. فقط هنگام خرید هماهنگی سایر اجزای خانه با لوستر اتاق‌خواب را در نظر داشته باشید.

سبک لوستر اتاق خواب

در انتخاب لوستر باید به هماهنگی سبک آن با خانه دقت شود. امروزه لوسترها در انواع سبک ها وجود دارند. با توجه به سبک اتاق، لوستر را تهیه کنید. اگر سبک کلی اتاق خواب مدرن است به دنبال لوستر های فانتزی و مدرن باشید و اگر سبک کلاسیک می‌پسندید لوستر های کریستالی گزینه خوبی هستند. از لوسترهای شاخه ای که معمولاً سه شاخه است استفاده نماید، اما توجه داشته باشید که لوسترهای آویز دار و به اصطلاح چلچراغی برای فضای اتاق خواب بخصوص اتاق خواب هایی که لوستر بالا و یا مرکز تخت خواب قرار می‌گیرد به هیچ وجه مناسب نیستند.

راهنمای انتخاب لوستر اتاق خواب

راهنمای انتخاب لوستر اتاق خواب

گاهی می‌توانید سبک ها را ترکیب کنید مثلاً در اتاق خواب به سبک مینیمال، برای ایجاد فضایی متفاوت و درخشان می‌توانید از لوستری به سبک کلاسیک و مجلل استفاده کنید و سبکی ترکیبی را به نمایش گذاشت.

لوستر اتاق کودک معمولاً سبک و سیاقی فانتزی دارد. شما می‌توانید از لوسترهای طرح دار با تم شخصیت های کارتونی مورد برای دکوراسیون اتاق کودک دخترانه و پسرانه خریداری کنید. عکس لوستر اتاق‌خواب کودکانه را در ادامه می‌بینید.

لوستر اتاق خواب

سبک های لوستر مراکشی، چوبی، اشکال هندسی، چند تکه، حبابی، سقفی و مدل های دیگر از جدیدترین لوستر برای اتاق‌ها هستند که می‌توانید با توجه به سلیقه خودتان انتخاب کنید. فقط در نظر داشته باشید که هر چه لوستر ساده تر باشد برای اتاق خواب مناسب تر است.

رنگ لوستر اتاق خواب

استفاده از لوسترهای رنگی باعث ایجاد تغییر بزرگ و چشمگیری در فضای اتاق خواب می‌شود. سعی کنید رنگ لوستر باید سایر اجزا اتاق هماهنگی داشته باشد. مثلاً رنگ لوستر را با کاغذ دیواری یا رنگ دیوار هماهنگ کنید. با این روش هیچ‌گاه دکور اتاق خواب شما قدیمی‌نخواهد شد. توجه کنید لوستر انتخابی تان جدید، به روز و زیبا باشد.

لوستر اتاق خواب

رنگ لامپ های لوستر اتاق خواب

انتخاب رنگ لامپ و نورپردازی فضا هم در زیباسازی محیط خیلی مهم است. حتماً از لامپ های آفتابی و مهتابی در کنار هم برای نورپردازی استفاده کنید تا هم نور یک رنگ لوستر چشم تان را ناراحت نکند و هم رنگ دکوراسیون منزل تان تحت تأثیر قرار نگیرد. در کل سعی کنید نور ملایم و یکنواخت برای اتاق فراهم کنید.

راهنمای انتخاب لوستر اتاق خواب

در اتاق خواب علاوه بر لوستر از سایر تجهیزات روشنایی هم استفاده کنید

از آنجایی که لوستر اتاق استراحت بیشتر جنبه تزیینی دارد؛ ممکن است نور مورد نیاز اتاق را برایتان فراهم نکند به همین دلیل بد نیست از وسایلی مثل آباژور، چراغ های دیواری، لامپ های هالوژن و چراغ مطالعه برای نورپردازی سایر نقاط اتاق خواب هم استفاده کنید. این موارد همه جزء نورپردازی دکوراتیو و کاربردی اتاق خواب هستند و جایگاه خاص خود را دارند و باید به گونه ای انتخاب و خریداری شوند که هماهنگی با دکوراسیون اتاق خواب و سایر وسایل نورپردازی داشته باشند.

در جهت کنترل روشنایی ها بر اساس نیاز نیز می‌توان از دیمرها استفاده کرد. دیمرها این امکان را برای شما فراهم می‌کنند که در صورت نیاز نور اتاق را به میزان دلخواه کم یا زیاد کنید.

لوستر اتاق خواب

نکات مهم در انتخاب لوستر اتاق

  • لوستر باید ارتفاع مناسبی نسبت به سقف و کف داشته باشد.
  • در فضاهای با سقف کوتاه از لوستر های سقفی و در فضاهای مرتفع از لوسترهای شاخه دار و آویز دار استفاده کنید تا تعادل در فضا ایجاد شود.
  • در فضاهای کم نور بهتر است از لوسترهای بدون حباب یا با حباب شفاف استفاده کنید تا نور مناسب فراهم شود.
  • لوستر را هماهنگ با سایر جزییات اتاق انتخاب کنید.
  • اگر سقف اتاق خواب گچ بری یا تزیینات سقفی دیگر دارد سعی کنید از لوستر های ساده استفاده کنید.
  • در اتاق خواب بهترین نورپردازی، نور ملایم و یکنواخت است که در کنار آن از نورپردازی تکمیلی استفاده شود.
  • برای اتاق خواب بهتر است از لوستر های پخش کننده نور استفاده نکنید. این لوستر ها به خاطر نور زیاد و مستقیم شان روی تخت برای استراحت مناسب نیستند. سعی کنید لوستر اتاق‌خواب از مدل هایی باشد که نور را به سمت بالا هدایت می‌کند تا روشنایی ملایمی‌در اتاق خواب داشته باشید.
  • برای خرید لوستر اتاق کودک و نوجوان از نظرات آن‌ها هم استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *